weet niet of deze vraag hier hoort dus mn excuus als het hier niet hoort.
Er komt een deurwaarder beslag leggen bij mij thuis,vanwege een boete voor het roken in mn cafe de boete heb ik meteen gehad dus GEEN waarschuwing eerst,Terwijl in de folder (die ik gehad heb daarover ) staat dat ze de 1 ste keer een waarschuwing geven, Wat kan ik nu doen?
Bekijk het onderwerp.
amis, ik ben van t strafrecht, dus heb hier helemaal gen kaas van gegeten . mijn vraag is; hoe ver kan een woningstichting gaan bij een huurachterstand van 1 maand, is huis uitzetting mogelijk, of verkoop van goederen
Bekijk het onderwerp.
geachte Forum,
In hogerberoep is vonnis verwezen naar Client twv Euro 250 bij voorraad uitvoerbaar. Hij laat beslag leggen bij de bank van zijn debiteur, waarop de debiteur beslag laat leggen onder zichzelf twv euro 185,- . Vervolgens is de debiteur een bodem procedure begonnen. Er blijft dan een saldo van Euro 65,- over . Kunnen jullie mij vertellen of Client dat bedrag kan opeisen van de bank en of Client verder beslagen kan laten leggen totdat het bedrag geind is?
Graag ontvang ik jullie reaktie.
Alfred
Bekijk het onderwerp.
Geacht Forum,
Is de Kort Geding Rechter bevoegd te bevelen dat de executie van een in kracht van gewijsde gegane vonnis voor onbepaalde tijd gestaakt moet worden?
Bekijk het onderwerp.
Geacht Forum,
Graag krijg ik een antwoord op vragen i.v.m.de volgende situatie:
De deurwaarder wordt bij een betekening op het adres medegedeeld dat de geadresseerde er niet feitelijk woont, maar feitelijk in het buitenland woont. De deurwaarder overhandigt de stukken aan diegene die de deur heeft opgedaan onder vermelding dat hij niemand heeft aangetroffen aan wie hij rechtsgeldig de documenten kon overhandigen.
Hierbij heb ik de volgende vragen:
Mag de deurwaarder dit zonder naderzoek doen?
Is de deurwaarder in dit geval niet verplicht een andere route voor de betekening te volgen?
Dient de deurwaarder niet de opdrachtgevnde advocaat te in formeren over de andere omstandigheden?
Hartelijk dank voor uw medewerking.
J.H. Vos
Bekijk het onderwerp.
Geachte forumleden,
Naar aanleiding van een casus heb ik een drietal vragen.
1. Waar vind ik de regelgeving omtrent betekening van een vonnis gewezen in een civiele procedure.
2. Wat zijn de juridische gevolgen van niet, niet juist en/of niet tijdig betekenen? In welke wetsartikelen is dit te vinden?
3. Is de deurwaarder verplicht om aan te tonen dat hij bevoegd is (de nu opererende is een andere dan degene die het vonnis betekend heeft en de grosse bezat/bezit) en is de deurwaarder verplicht om zijn uiteindelijk opdrachtgever bekend te maken? In welke wetsartikelen wordt dit weergegeven?
Alvast mijn dank voor uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Robert
Bekijk het onderwerp.